2009. szeptember 12., szombat

Angyal




Angyalok a szellem síkján élő lények, akik segítségünkre vannak mindennapi életünkben, tanulás, közlekedés,munka területén. Ugyan jó szándékuk kétségtelen, viszont ez a segítség nem feltétlenül könnyen érthető, hiszen minden, ami történik velünk, legyen az jó vagy rossz,tanulásunk, egyéni fejlődésünk elősegítésére történik. Az angyalokat nem korlátozza a tér és idő. Az emberi élettel nem összemérhető hallhatatlan, öntudatos, az embernél nagyobb tudású, de nem mindentudó élő valóságok. Ők is teremtmények, a föld teremtése előtt is léteztek, nem szaporodnak,nem halnak meg, a számuk nagy sze­mélyek,bár nem hibátlanok. Az angyalok Isten alakokba sűrített energiái a túlvilágon. Ők testesítik meg Isten fényét és sugarait bennünk és körülöttünk. Ők az univerzum szellemi törvényeinek őrzői és hordozói. Energiájuk és erejük végtelen. Az angyalok a menny különböző területein működnek.Eltérő rangúak, mert vannak főangyalok is, ki­jelölt terü­le­­­tük és eltérő hatáskörük van. Az angyalok feladata a Mindenható és az emberiség közötti közvetítés. Az egyházi hagyomány szerint a kilenc angyali rend három hierarchiába sorolható. Az első hierarchia angyalai a Szeráfok szeretet angyalai,a forrón lángoló emberi szeretetnél csak az isteni szeretet lángja lehet nagyobb. Nincs ennél nagyobb és hatalmasabb erő, ezért állnak a Szerafimok legközelebb Istenhez. A Kerubok ,,Isten lovasai", az Ő akaratát közvetítik minden síkon. Ők a Bölcsesség angyalai, és a Mennyek Küszöbének Őrei.A kerubók lehetnek a bukott angyalok. A bukott angyalok, a démonok, akik Istn ellen fordultak, ésLucifert választották isetnüknek. A Trónusok, akik Istenhez a legközelebb állnak, az arkangyalok, akik magas rangú angyalok, Isten hírvivői. Õk a legfőbb közvetítők a Teremtő és at emberi faj között.Az arkangyalok minden világ és galaxis, valamint az elemek: a levegő, a tűz, a víz és a föld őrzői. Ezen kívül ők kötnek össze a tökéletes léttel, az egységgel és a teljességgel.Az egyszerű angalok, az emberben színek, fények és energiák formájában működnek. Egyben ők az energiatestek, a tudati síkok és a csakrák őrzői is. A keresztény hagyományban minden spirituális úton járó embert angyalok kísérnek. A világ többi nagy vallásában is érzékelték ezeket az energiákat, és különböző nevekkel illették.
A fizikai világba mindig Isten parancsára léphetnek át:

- szem­mel lát­hatóan vagy vízióban

- lát­ha­tat­la­nul, de hallhatóan

- sze­mély­telenül mu­tat­koz­va

- tel­je­sen em­ber­­ módjára visel­ked­ve

- repülve, vagy hirtelen el­­tűn­ve

- az angyalok imádata tilos, és ezt az angyalok is tudják

Az angyalok hivatásuk szerint "szolgáló szel­le­mek" ,Isten jelen­lé­tében Istent dicsőítik, feladataik közé tartozik az Isten és ember kö­zöt­ti köz­vetítés, az ebereknek való hírvivés esetenként kiszabadításuk vagy vé­del­mük

további feladatuk a meg­hal­tak lel­ké­nek vezetése a túl­világon a démonok elleni szer­ve­zett küz­delem, és Isten ítéle­té­nek vég­re­hajtása, Krisztus szol­gálatát végig kísérték, Krisztus vissza­­térésekor ők gyűjtik össze a választottakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése